Video 2!

Kom på att de finns en video till som jag ville dela med mig av.

Såg filmen Control för ett tag sedan. Handlar om sångaren Ian Curtis i Joy Division. Det fick mig att tänka på en låt med New Order (Joy Division minus Ian Curtis). Låten heter Elegia och är med i en animerad kortfilm av en kille som heter Mark Osbourne. Väldigt bra.



  • The US did not boycott the 1980 Summer Olympics in Moscow due to political reasons: Chuck Norris killed the entire US team with a single round-house kick during TaeKwonDo practice.

Video!

Såg på palles msn att de hade en video ny video på youtube. Vet ju att de vill växa och att folk ska se videon. Så jag tänkte att jag skulle dra mitt strå till stacken med mina i snitt 8 läsare, var av en redan lagt upp videon, men men..

Här är videon till Oh Jollitys The Slow Love





  • Chuck Norris will never have a heart attack. His heart isn't nearly foolish enough to attack him

Vardagsrasism..

Tänkte ta en stund och berätta något för er 7-8 st som läser min blogg om något som har stört mig ett bra tag. Faktiskt sedan jag började i byggbranchen..

Det finns en del fördommar om byggarbetade, vissa stämmer men långt ifrån alla. Detta som jag kommer skriva om gäller  definitivt inte alla människor inom min yrkeskår men en stor del är jag väldigt ledsen att säga.

Rasism.. Tyvärr så upplever jag det dagligen. Det är alltid någon som fäller en kommentar om någon eller några av en annan etnisk folkgrupp. Jag säger inte att mina arbetskamrater är rasister. Men när de säger sådana saker får det mig att bli väldigt ledsen över att det verkligen verkar vara så. Om man kan prata om det öppet på sin arbetsplats och med andra så är steget inte långt ifrån att man tror att de röstade på SD i förra valet. Det gör mig samtidigt arg att jag inte säger något. När de fäller den där kommentaren  så sitter jag mest tyst och gör ingenting. En liten bit inuti mig dör bara.

Att jag tillhör en yrkeskår som är betraktad på detta sättet. En yrkeskår som jag är stolt över att tillhöra. Men jag vet inte om jag kan vara det längre när jag ser vad som händer runt omkring mig. Det får mig att skämmas.

En sak som en kollega sa som jag kommer ihåg var helt sjuk, anledning till att jag kom ihåg det var för att det var så otroligt sjukt sakt. Vi pratade om OS och Mustafa Muhammed kom på tal. Då sa han: "om vi nu kan kalla honom svensk". Jag frågade honom vad han menade. Då sa han: "Är man brun så är man inte svensk". Först trodde jag han skämtade men när jag insåg att han inte skämta så såg jag rött. Det är en av de få gångerna som jag sagt ifrån. För jag kan inte ens få den tanken i mitt huvud. Jag sa till han att han var helt dum i huvudet och ett riktigt pucko om han tyckte så. Då sa han bara "vadå då" och viftade bort det jag sagt som om det inte betydde något. När sånt händer så gör det ont i hjärtat på mig. Att det kan finnas folk där ute som tror att jag är sådan bara för att jag tillhör en viss yrkesgrupp. Blir inte arg på de som tror så om mig. Utan för att det är till viss del bekräftas av vissa svin som jag jobbar och jobbat med.

Just det!

Åkte ju till amsterdam på tour med rugbylaget..

Det finns en gyllene regel man har  när man åker på tour. Den lyder " What happens on tour, STAYS on tour." Så jag kan berätta vissa saker men LÅNGT ifrån allt.

Började med att vi åkte från Göteborg kl 16 på Onsdag förmiddag. sen åkte vi helsingborg-helsingör färjan. På den färjan gjordes några vätske-inköp av olika slag var det dags att börja touren på allvar!

Kom en bra bit in i Danmark innan vi gjorde ett litet stopp för lite rökpauser (inte jag) och dylikt.. Busschaffören tänkte att han skulle tömma toatanken eftersom den hade blivit rätt full efter att 20 rugbykillar druckit lite jäst vätska i några timmar. Vad händer då?! Nyckeln går av i låset.. Nu hade detta inte gjort något om den inte hade vart nyckeln han behöver för att starta bussen och åka vidare. Vi fick ringa en kille i skåne som hade reservnyckeln och komma ner.. Fyra timmar sittandes på en rastplats i F-ing nowhere.

Men väl framme i Amsterdam så tog vi vara på tiden. Jag tänkte att jag skulle spelat matcherna men bristningen jag fick några veckor tidigare har fortfande inte läkt. Men det gjorde inget.. Jag hjälpte till med vätskekontroller och diverse skällsord från sidan..

Nu vidare til det ni alla vill veta. Red light district... Gick runt där en kväll för att det är en sådan grej man ska ha sett när man är där. Men jag tyckte inte om det.. Många tänker: "fan va ball, horor överallt!" För vissa kanske det är det. Men jag kände mig bara illa till mods när man gick där. Tjejerna stod i porriga underkläder i ett helkaklat rum på 10-12 kvadratmeter, med en säng i ett hörn med platsfilm över madrassen..

Förstår varför det ser ut så.. Kliniskt och lätt att spola av efter kvällens "pass". Jag kom på mig själv att jag skämdes när jag tittade på dem när de stod där i fönstret i neonljuset. För det är ju inprentat i hjärnan att det är jo fel och olagligt. Fast det är ju i trygga lilla svedala..

Resten av touren var underbar. Tänk er en långweekend med 20 av sina polare. Sen träffar man alltid nytt folk när det kommer in 25 pers med samma tröja på sig så kommer folk fram och frågar vilka vi är. Så är samtalet igång..

Detta är min andra "riktiga" tour. Första var jag för ung, andra också egentligen men då var det bara ett år.. Man vet alltid att det komer hända något på en tour.. När 25 pers lever under kodexen "What happens on tour, stays on tour" kan nästan allt hända..

Längtar redan till nästa.. Får se vart det blir då.

  • It is scientifically impossible for Chuck Norris to have had a mortal father. The most popular theory is that he went back in time and fathered himself.

RSS 2.0